Saturday, May 8, 2010

Dashboard i din iPhone


Man kan inte nog understryka vikten av en väl fungerande dashboard för att hantera ett arbete framför ett affärssystem. Jag har ju tidigare skrivit att jag tycker att utvecklare av dashboards och affärssystem ska inspireras av sociala spel som Farmville, då de har en inbyggd stickiness samt sociala element som gör det roligare att ha en kontinuerlig uppföljning, som gör återkommande uppgifter intressantare.

Och givetvis gäller samma sak för mobiltelefoner. Dagens applikationer visar givetvis hur framtiden kommer att se ut vad gäller affärssystem i mobilen. Specialanpassade miniversioner med full funktionalitet, som gör det möjligt att ta del av allt som finns att göra. Kombinationen sticky, social och mobilt borde vara avgörande för alla företag som har rena informationsarbetare.

Tänk medarbetare som på tunnelbanan loggar in, går igenom de egna uppgifterna, hjälper kollegan och får god karma av det, redan på vägen till jobbet.
Facebooks iPhone-applikation visade med all önskvärd tydlighet att en relativt komplicerad miljö ryms på mobilens lilla display. Samma sak gäller givetvis företagets olika dashboards.

Morgondagens informationsarbete kommer att vara lika naturlig på språng som på kontoret.

No comments: