Wednesday, October 8, 2008

Pråmdagis ingen succé



Det var hösten 2006 som idén med pråmdagis presenterades som en lösning på långa dagisköer. Pråmdagiset guldfisken invigdes strax därefter med en besättning av pedagoger och sjömän.
"Pråmdagiset var inledningsvis en succé, dagiset fylldes av barn till båtintresserade och allt verkade bra.", säger Hans Axelsson på Stockholms stads fritidsnämnd. "Vårturen gick till Lübeck och vi träffade intresserade politiker från hela Europa."


"Det var först under vår höstresa till Newcastle som det började gå fel." Efter en otäck höststorm med ihållande regn, mitt ute på nordsjön, började personalen klaga och barnen få hemlängtan. Pedagogerna klagade på den farliga utemiljön och sjömännen tyckte att barnen var i vägen.


"Nu har alla barnen fått plats på våra vanliga förskolor, och samtliga pedagoger och sjömän jobbar kvar inom barnomsorgen", berättar Hans. "Det var en vacker dröm men som tjänsteman måste man veta när det är dags att kasta in handduken."

DN

2 comments:

Anonymous said...

Kul historia. Dock tror jag väl inte att de nu aktuella exemplen planerar att ge sig ut till havs...

Mattias Aspelund said...

@Esteban - Det sjuka med den här posten var att jag la ut den för fyra månader sedan på vårt intranät och tyckte att jag var otroligt rolig.
Havsturer eller ej, bryggor, pråmar och stränder är inga bra ställen för småbarn.